В 17 пощенски станции във Русенска област могат да се подават

...
</TD
>В 17 пощенски станции във Русенска област могат да се подават
Коментари Харесай

В 17 пощенски станции в Русенска област можете да подадете годишни данъчни декларации за доходи

В 17 пощенски станции във Русенска област могат да се подават годишни данъчни заявления за доходи, изплатени на физически лица.

От НАП - Русе уточниха, че чиновниците там са подготвени в реда по банкет на формулярите. Те наблюдават за наложителни данни и подписи на подателя, банкова сметка при нужда от възобновяване на надвнесен налог, наложителни приложения според от типа изплатен приход, приложени документи и спомагателни заявления за прилагане на обещано облекчение.

От подаване на годишни данъчни заявления на пощенско гише се възползват най-вече клиенти на НАП, които нямат опция за онлайн обявление, досега подадените заявления са 90 бр.

Данъчните напомнят, че най-лесният и бърз метод за обявление на доходите е през Портала за електронни услуги, с личен идентификационен код (ПИК) или с електронен автограф (КЕП). От началото на акцията за обявление на доходите в НАП Русе са подадени над 2 600 подоходни заявления. В началото на март в е-Портала на приходната организация ще бъде налична авансово попълнена данъчна декларация.

Срокът за прилагане на 5% отстъпка за ранно онлайн обявление и заплащане е първи април, а крайният период за оповестяване на доходите и заплащане на дължимия налог върху общата годишна данъчна основа е 30.04.2024 година Размерът на отстъпката от 5% от налога за довнасяне не може да надвишава 500 лева, а изискване за нейното прилагане е лицето да няма неплатени обществени отговорности. Това важи и за всички данъчни облекчения, напомнят още от офиса на НАП.

Допълнителна информация за подаването на заявления, заплащането на дължими суми и използването на разнообразни данъчни облекчения може да се получи в уеб страницата на приходната организация и на телефона на Информационния център на НАП: 0700 18 700 на цена, според цената на съответния оператор.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР